Over mij

Over mij

Ik ben Dagje Boets, kinder- en gezinstherapeute.

Al mijn hele leven lang voel ik een warme interesse voor mensen. Het ligt in mijn aard om te willen begrijpen waarom mensen doen wat ze doen, wat hen drijft en zo ga ik op zoek naar de dieperliggende betekenis achter het gedrag.

Verbinding…
Ik weet dat verbinding tussen mensen-  verbinding tussen gezinsleden én verbinding met jezelf – ervoor kan zorgen dat we met meer kracht, energie, hoop en vertrouwen in het leven verder kunnen groeien.
Op ons pad worden we allemaal wel eens geconfronteerd met moeilijke levensthema’s, onverwachte gebeurtenissen en lastige ontwikkelingsprocessen. Deze zaken maken dat we het contact met onszelf en onze gezinsleden even verliezen.

Mijn missie is om opnieuw verbinding te brengen tussen ouders en kinderen; om er mee voor te zorgen dat gezinsleden elkaar beter begrijpen. Ik ‘vertaal’, zodat er weer écht contact, rust en harmonie kan komen.
Het is mijn bedoeling om te inspireren, om ouders en kinderen opnieuw de kracht te laten vinden in zichzelf om te groeien, zodat ze verder samen op weg kunnen gaan.
Zonder oordeel of verwachting en vanuit een open nieuwsgierigheid naar wat de anderen beweegt, stap ik graag even mee. Mee-stappen, want het is mijn overtuiging dat iedere mens en ieder kind diep vanbinnen zijn eigen antwoorden al kent. Soms moeten we hier alleen even bewust van gemaakt worden.

Als ervaringsdeskundige - mama van 3 fantastische kinderen- krijg ik ook dagelijks de nodige uitdagingen en levenslessen te verwerken. Elke dag opnieuw leer ik van mijn kinderen en van mijn man… en zo groeien we samen.

Eigenschappen

Vrienden en familie omschrijven me als vrolijk, levenslustig, positief, speels, enthousiast, inspirerend, hartverwarmend.

Mensen weer voeling laten krijgen met hun eigen kracht en terug doen geloven in zichzelf, dàt maakt me blij.

Het is mijn kracht om vanuit een ‘helicopter-view’ (overschouwend) naar gezinnen te kijken. Ik neem daarbij de ‘bril’, de rugzak en de emoties van elk gezinslid mee.

Moeilijke - tot nog toe onbesproken of ‘geheime’ (familie) thema’s -  open op tafel leggen, er laten zijn en bespreekbaar maken op een eenvoudige manier…is een van mijn talenten.

Daarnaast vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn, taarten te bakken en te versieren, te naaien, te dansen, te reizen en andere culturen te ontmoeten, te genieten van de zon en  pure natuur, plezier te maken, avonturen beleven, zot te doen met de kinderen…

Image

It’s on.

Time to make magic happen.

Opleidingen & specialisaties

 • Vierjarige postgraduaatopleiding Relatie -en Gezinstherapie - Kern

 • Voortgezette Opleiding Gezinstherapie – E. Tilmans-Ostyn

 • Talentgedreven werken met kinderen

 • 'Een taal erbij' – Leren Over Leven

 • Primary Care Triple P, Level 3

 • Bachelor in Maatschappelijk Werk

 • Diverse bijscholingen en specialisaties in rouw, echtscheiding, gezin


Lid van de  Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) sinds 2002

Werkervaring

 • Jarenlange ervaring in het werken met kinderen en gezinnen rond verlieservaringen, o.a. rouw door overlijden van een belangrijke persoon (broer, zus, ouder,…), door echtscheiding of door verwerking van een ernstige ziekte.

 • Jarenlange ervaring in het werken met kinderen en gezinnen rond trauma (bv. ernstig verkeersongeval, grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik, geweld,…).

 • Ook werken met kinderen, jongeren en gezinnen rond allerlei andere problematieken (HSP, depressie, opvoedingsondersteuning, psychosomatische klachten,…) doe ik al lang en graag.

 • Kinder- en gezinstherapeute (op zelfstandige basis) sinds 2005

 • Teamlid Kinderteam CGGZ Mechelen De Pont (1995 - 2003)

 • Teamlid VCLB De Wissel & Voor-en Noorderkempen (2004 - 2016)