kinder- en gezinstherapeute met een warme passie voor mensen.

Mijn hart gaat uit naar werken met kinderen, jongeren & ouders, die op één of andere manier de verbinding met zichzelf of met hun gezin even kwijt zijn. Dit kan zijn door een trauma, rouw, door (v)echtscheiding….maar ook door een overvloed aan prikkels.

Het is mijn passie om opnieuw verbinding te brengen.
Verbinding met jezelf. Verbinding tussen ouders & kinderen.
Gezinsleden helpen elkaar beter te begrijpen. Maar ook verbinding met anderen rondom, verbinding met de natuur & met onze wereldbol.

Kinderen en gezinnen terug in hun kracht zetten, doen ’stralen’ en laten genieten van elkaar en van het leven…is wat me drijft.  

Hallo,
ik ben Dagje Boets,

OVER DAGJE

CONTACTEER ME HIER

Diverse bijscholingen & specialisaties in rouw, trauma, echtscheiding & kindertherapie

sinds 2020

2012-2013

Voortgezette opleiding ‘Gezinstherapie’ E.Tilmans-Ostyn

2004-2016

Teamlid VCLB, specialisatie
rouw, mishandeling & misbruik

Bezielster & coördinator van groepspraktijk MC De Stroom, samen met Anke Stuer

Wat weetjes over Dagje

1998-2002

Vierjarige postgraduaat opleiding
‘Gezinstherapie’

Met ondertussen meer dan 25 jaar ervaring op de teller, heb ik uiteraard al heel wat expertise opgebouwd. 
Zo werk ik al jarenlang met kinderen en gezinnen rond verlieservaringen, zoals rouw na overlijden van een belangrijk persoon, na een echtscheiding of verwerking van een ernstige ziekte. 

Ook ander trauma zoals een ernstig verkeersongeval, grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik of geweld behoren tot mijn specialisaties.
Ook werk ik regelmatig met kinderen & jongeren rond psychosomatische klachten, depressie of HSP.

Dat ik mij in deze thema's blijf verdiepen en me regelmatig bijschool, spreekt voor zich.

Nog op mijn cv?

Ik kijk vanuit een ‘helicopter-view’ naar gezinnen. Daarbij neem ik de ‘bril’, de rugzak en de emoties van elk gezinslid mee. Ik vind het belangrijk om moeilijke situaties of nog onbesproken (familie)thema’s open op tafel te leggen, er te laten zijn en bespreekbaar te maken op een eenvoudige manier. 

Vrienden en familie omschrijven me als vrolijk, positief, speels, enthousiast, inspirerend & hartverwarmend. Mensen weer voeling laten krijgen met hun eigen kracht en terug doen geloven in zichzelf, maakt me blij.

Het is mijn bedoeling om te inspireren, om ouders en kinderen opnieuw de kracht te laten vinden in zichzelf om te groeien, zodat ze verder samen op weg kunnen gaan.

Zonder oordeel of verwachting en vanuit een open nieuwsgierigheid naar wat de anderen beweegt, stap ik graag even mee. Mee-stappen, want het is mijn overtuiging dat iedere mens en ieder kind diep vanbinnen zijn eigen antwoorden al kent. Soms moeten we hier alleen even bewust van gemaakt worden.

Als ervaringsdeskundige -want ik ben mama van 3 fantastische kinderen- krijg ik ook dagelijks de nodige uitdagingen en levenslessen te verwerken. Elke dag opnieuw leer ik van mijn kinderen en van mijn man… en zo groeien we samen.

Ik weet dat verbinding tussen mensen -verbinding tussen gezinsleden én verbinding met jezelf– ervoor kan zorgen dat we met meer kracht, energie, hoop en vertrouwen in het leven verder kunnen groeien.

Op ons pad worden we allemaal wel eens geconfronteerd met moeilijke levensthema’s, onverwachte gebeurtenissen en lastige ontwikkelingsprocessen. Deze zaken maken dat we het contact met onszelf en onze gezinsleden even verliezen.

Mijn missie is om opnieuw verbinding te brengen tussen ouders en kinderen; om er mee voor te zorgen dat gezinsleden elkaar beter begrijpen. Ik ‘vertaal’, zodat er weer écht contact, rust en harmonie kan komen.

Verbinding,
daar draait het om!

Ik schreef ook een boek ...

Een doe-boek waarmee je zelf aan de slag kan. Reeds meer dan 500x verkocht, zowel aan ouders als professionals!

lees meer

"Ze gaf me inzicht in mijn situatie en zag kansen die ik zelf niet zag."

Mijn eerste contact met Dagje was respectvol, open en transparant. Door empathisch te luisteren, stemde ze af op mijn noden en ervaarde ik een persoonlijke aanpak op maat. In de gesprekken die we hadden, gaf ze me professioneel deskundig advies, inzicht en vooral ook de tools om zelf actie te kunnen ondernemen. Achteraf overliep ze steeds wat goed ging en waar ik nog tegenaan botste.

Dagje volgde me in mijn vooropgestelde doelen, aan de hand van motiverende argumentatie, aanmoediging en bevestiging. Door stil te staan, echt te luisteren, soms diep te graven en mijn pijnpunten bespreekbaar te maken, gaf ze me inzicht in mijn situatie en kansen die ikzelf niet zag voordien.

Het evenwicht dat ze legde in enerzijds het aansturen en anderzijds het ondersteunen met praktische tools maakte dat mijn ervaring met haar als therapeute positief was voor mij en mijn gezin.

"Je overvolle emmer raakt weer leeg en je kan terug fris verder in het moeilijke traject van opvoeden."


Het is fijn om te voelen dat er tijd gemaakt wordt om te luisteren. Ik ben in de 12-jarige opgroeifase van mijn oudste zoon intussen 2 keer ten rade gekomen bij Dagje. Telkens op een moment dat je helemaal op bent van het zelf zoeken naar oplossingen. Bij de eerste fase zat mijn man de helft van het eerste gesprek defensief met gekruiste armen (want wat gaat "die" ons kunnen helpen) en bij de tweede fase mijn zoon (want waarom moet ik op therapie). Telkens slaagde Dagje erin om hun houding in de helft van het gesprek open te stellen.

Het waren geen jarenlange sessies, maar een opeenvolging van een paar gesprekken waarmee ik voldoende handvaten en inzichten heb gekregen. Dit maakt dat je overvolle emmer weer leeg is en je terug fris verder kan in het moeilijke traject van opvoeden.

"Heel dankbaar voor mijn begeleiding bij Dagje."

Mijn begeleiding bij Dagje ervaarde ik als aangenaam en inzichtgevend.

Ik voelde me begrepen en gezien, zonder veel woorden. Er is ruimte om te zijn wie je bent. Deze ruimte maakt het mogelijk om je persoonlijkheid te ontdekken en te ontplooien.

Voor mij was deze begeleiding een verademing. Het is een plek om mijn gedachten en gevoelens woorden te geven, om ze correct te leren vertalen en begrijpen. Ik ben heel dankbaar voor mijn begeleiding bij Dagje!"

"Hartelijk dank!"

Ondertussen is onze Vince reeds meerdere keren bij jou in therapie geweest. Wij ervaren dit als zeer geslaagd!

We voelen dat er een enorme betrokkenheid heerst en zien dat onze Vince qua emoties een vooruitgang boekt en dit dankzij jouw hulp! Hij komt ook heel graag naar jou…

Ook wij als ouders hebben een gesprek gehad en ervaarden dit als zeer positief: een heel warm onthaal met enorme aandacht en betrokkenheid!

Hartelijk dank!

"Met Dagje vonden we hiervoor de ideale persoon."

Toen wij als ouders van nog jonge kinderen beslisten om uit elkaar te gaan wilden we onze gevoelige dochter, toen 5 jaar, een houvast bieden, een soort vertrouwenspersoon waarbij ze haar zorgen en ongerustheid kwijt kon en iemand waar ze heen mocht/kon om haar door deze moeilijkere periode te loodsen. Met Dagje vonden we hiervoor de ideale persoon. Haar warme persoonlijkheid en de betrokken manier waarop Dagje omgaat met kinderen zorgt ervoor dat onze oudste dochter zich helemaal op haar gemak voelde en haar vragen kwijt kon.

Ondertussen zijn beide dochters gekend door De Stroom en Dagje en worden ze steeds warm ontvangen. Steeds in het teken van het kind, konden ook wij als ouders terecht bij Dagje bij vragen of zorgen. Toen de school van 1 van de dochters een vermoedelijke concentratieproblematiek aanhaalde, vond er ook zonder probleem een constructief overleg plaats tussen de zorgjuf en Dagje. Nadien kregen ook wij als ouders de kans om op een open, eerlijke manier overleg te plegen over de mogelijkheden naar eventuele verdere onderzoeken toe.

De Stroom is voor ons niet dichtbij, maar met Dagje en haar team hebben wij alvast een ankerpunt gevonden om onze kinderen te begeleiden wanneer nodig en te helpen groeien.

"Dank je wel, Dagje, door jou heb ik terug plezier in het leven."

Ik heb met mijn gezin een zeer zware periode meegemaakt. We verloren mijn man en papa van twee zeer jonge dochtertjes op heel jonge leeftijd. De oudste dochter had het enige jaren later vanaf de jonge puberteit zeer moeilijk met zichzelf en de situatie. Thuis was de leefsfeer beneden alle peil en onhoudbaar geworden.

Ondanks de psychologische begeleiding die mijn dochter intensief kreeg, bleef het ook voor mij en mijn jongste dochter erg moeilijk om thuis rust te vinden. Op dat moment ben ik bij Dagje terecht gekomen. Zij heeft mij, en ook mijn jongste dochter, ongelofelijk goed opgevangen. Ze bood niet alleen het luisterend oor dat ik nodig had, maar gaf eveneens tips en tricks om de moeilijke momenten te overbruggen. Zonder te oordelen of te veroordelen, zocht ze samen met mij naar oplossingen en manieren om mijn innerlijke rust terug te vinden.

Ook mijn hondje mocht mee naar de sessies, ze begreep heel goed hoe waardevol een huisdier kan zijn. Dat apprecieerde ik enorm. Op een gegeven moment heb ik beslist om een carrièreswitch te doen en ook daarin heeft ze me gesteund en geholpen. Ik heb er nog geen moment spijt van! Ik heb heel wat uurtjes bij Dagje op de bank versleten, maar het was het dubbel en dik waard. Niet alleen haar warme persoonlijkheid maar ook haar professionalisme siert haar.
Dank je wel, Dagje, door jou heb ik terug plezier in het leven.