voor kinderen en jongeren

Opnieuw leren vertrouwen op je eigen innerlijke kracht is niet gemakkelijk. Daarom ben ik er voor je.

We gaan oplossingsgericht werken met verschillende materialen en oefeningen, afhankelijk van de interesse en de leeftijd van het kind. Met jongeren kan er ook in gesprek worden gegaan.

De begeleiding richt zich zowel op de binnen-als op de buitenwereld van het kind/de jongere. Relaties in het gezin, school, vrienden, familie, hobby’s…komen dus ook aan bod.

voor ouders

voor het hele gezin

CONTACT

voor professionals

Omdat kinderen opgroeien en deel uitmaken van een gezin, verrijk ik individuele kinderpsychotherapie graag met ouder- en/of gezinsgesprekken.

Waar nodig overleg ik heel graag met externe diensten als school, CLB, huisarts,..              

Kinder- en jongerenpsychotherapie is geschikt voor zeer uiteenlopende problemen. Niet zeker of ik jullie kan verder helpen? Neem dan gerust contact op en we spreken elkaar snel!

voor kinderen en jongeren

voor ouders

voor het hele gezin

voor professionals

Hoe kan ik mijn kind beter begrijpen, welke behoefte of gemis ligt er achter zijn gedrag? 

Hoe kan ik aan mijn kind de ruimte bieden om te kunnen zijn wie hij/zij werkelijk wil zijn? Maar ook: welk effect heeft het gedrag van mijn kind op mezelf? Welke spiegels biedt mijn kind me, welke triggers & pijnpunten worden er (door het gedrag van mijn kind) aangeraakt en aangezet bij mij als ouder? En welke impact heeft dit op mijn reactie als ouder?

Welke opvoedingsstijl hanteren jullie als ouders en is dit wat je voorop stelde of is het een overblijfsel uit je eigen gezin en rugzak?

CONTACT

Voor ouders en gezinnen is er vanaf nu ook de mogelijkheid om in te stappen in een op-maat-gemaakt individueel traject. In zulk traject gaan we voor een langere periode (3 maanden- 6 maanden- 9 maanden) samen aan de slag.

We doen dit niet alleen via therapeutische tools, maar ook via lichamelijke en lichaamsgerichte oefeningen, yoga, gezamenlijke activiteiten in de natuur…

Contacteer me voor meer info.

voor kinderen en jongeren

voor ouders

voor het hele gezin

voor professionals

In gezinstherapie wordt er ruimte gemaakt om bij veranderingen stil te staan. We gaan op zoek naar terugkerende patronen, systemen en onderlinge verhoudingen die leven binnen het gezin. We bekijken welk effect deze hebben op de gevoelens, de ervaringen en de reacties van elk gezinslid.

Er wordt ook gekeken naar jullie ‘gezinscultuur’, de manier waarop jullie met elkaar omgaan, de normen en waarden die jullie als gezin belangrijk vinden.

Door hier samen bij stil te staan, groeien er nieuwe inzichten en begrip – waardoor er op een andere manier met elkaar kan worden omgegaan. Gezinsleden krijgen zo een andere visie op de problemen, op zichzelf en op de anderen.

CONTACT

Voorbeeldzorgen die samen kunnen bekeken worden zijn:

omgaan met rouw en verlies,
eigenheid van elk gezinslid,
en intergenerationele familiethema's.

Je kan met het hele gezin - of gezinsleden apart - op gesprek komen. 

voor kinderen en jongeren

voor ouders

voor het hele gezin

voor professionals

HULPVERLENER?

Word jij als hulpverlener soms geconfronteerd met thema’s waarmee je niet zoveel ervaring hebt? Of roepen bepaalde thema’s allerlei dynamieken bij je op? Dan kan je bij mij terecht voor een eenmalig consult of langdurig supervisie-traject met een specialisatie in rouw, trauma, zelfverwonding, grensoverschrijdend gedrag, misbruik & mishandeling, vechtscheiding en HSP. 

Volg een individueel 6-maanden-traject of jaartraject met intensieve begeleiding, waarbij de focus ligt op persoonlijke groei op alle levels (groei op vlak van je persoonlijkheid, groei als therapeut/coach/hulpverlener, groei op mentaal en energetisch vlak). 

Contacteer me voor meer info.

CONTACT

SCHOOL OF CLB?

Heb jij of je team nood aan ondersteuning rond moeilijke thema’s die zich binnen klasgroepen, leerkrachtenteams, in contact met ouders of individuele kinderen afspelen?
Of rond individuele problematieken, die een weerslag/effect hebben op de groepsdynamiek van de klas?

Mijn ervaringen in het werken met deze problematiek binnen scholen maakt dat ik erg vertrouwd ben om met dergelijke situaties in scholen aan de slag te gaan. 

lees hier hoe ik jullie kan verder helpen

AANBOD

"Met haar expertise won zij snel het vertouwen van onze 17-jarige zoon"

Toen onze zoon 17 was en door een heel moeilijke periode ging, kwamen we bij Dagje terecht. Met haar expertise en doortastende aanpak won zij heel snel het vertrouwen van onze zoon. Dagje noemde de problemen bij naam en voerde een open en directe communicatie, zowel met onze zoon als met het hele gezin en dat deed bijzonder veel deugd! De problemen van onze zoon raakten immers ons hele gezin en dat voelde zij heel goed aan. Dagje was er als we haar nodig hadden. Onze zoon had bijzonder veel vertrouwen in haar oordeel en hechtte veel belang aan haar mening. We zijn Dagje ontzettend dankbaar voor de houvast en het vertrouwen die ze aan onze zoon en aan ons gegegeven heeft in een moeilijke periode.   

"Ik zag mijn zoon zekerder worden en hij groeit nog elke dag.

Mijn zoon van 10 jaar heeft/had het wat moeilijk met zichzelf en er werd ons aangeraden om eens langs te gaan bij Dagje Boets.

Zij zou mijn zoon kunnen helpen. Zo gezegd zo gedaan. In eerste instantie heb ik een persoonlijk gesprek gehad met Dagje alvorens mijn zoon haar haar voor te stellen. Het gesprek liep vlot en aangenaam en ik zag het wel zitten om Dagje voor te stellen aan mijn zoon. Hij was eerst wel een beetje zenuwachtig maar naar mate de sessie vorderde vroeg hij zelf wanneer hij weer naar Dagje mocht. Hij vond er rust en tips en tricks om hem vooruit te helpen.

Ondertussen gaat hij niet meer naar Dagje omdat het goed gaat maar ik weet van zodra ik alarmbellen hoor afgaan ik bij haar terecht kan om snel in te grijpen waardoor het proces niet zolang nodig is.

In de maanden dat mijn zoon bij Dagje in therapie was heb ik hem zekerder zien worden en hij groeit nog elke dag.

"Dagje heeft het vermogen om te luisteren naar wat écht gezegd wordt."

Na een zoektocht naar een geschikte psycholoog zijn we gelukkig bij Dagje terechtgekomen. 

Ze heeft het vermogen om te luisteren naar wat er echt gezegd wordt en gaat niet boven de uitspraken staan.

Haar warme en menselijke manier van gespreksvorming , het benoemen van bepaalde moeilijkheden zorgen ervoor dat we de nodige inzichten krijgen om op een positieve manier aan ons herstel te werken. 

We zijn haar hier dankbaar voor !

"Ze heeft een positieve en verfrissende blik op het leven."

Nadat mijn vorige psycholoog, waar ik 2 jaar bij was, ermee stopte ben ik naar Dagje gegaan. Natuurlijk was dit heel erg wennen in het begin door haar nieuwe manier van dingen aanpakken. In het begin twijfelde ik om te stoppen omdat het zo anders was dan ik gewend was, maar ik ben blij dat ik verder in zee ben gegaan met haar.

Ze heeft een positieve en verfrissende blik op het leven. Ze ziet overal energieën, zowel positieve als negatieve. Doordat ik hoogsensitief ben leerde, en nog steeds, mij hoe ik deze energieën van iedereen beter kan filteren zodat ik minder overweldigt geraak. Ik ben haar heel dankbaar voor hoe hard ze mij heeft geholpen met zowel mijn hoogsensiviteit als andere familie problemen."

"Ze hielp me dingen begrijpen en inzien."

Een aantal jaar geleden ging ik bij Dagje langs om te gaan praten. Ik had haar geadviseerd gekregen via vrienden van mijn papa. Op die moment worstelde ik met vele dingen en situaties, en hierbij heeft Dagje mij wel geholpen. Ze hielp me dingen te begrijpen en inzien, maar ik leerde het wel zelf wat ik aangenaam vond. Zelf met haar praten was fijn en voelde niet aan als druk. Je voelt je begrepen. 


"Dagje is de wegwijzer wanneer we het zelf even niet meer zien."

Over Dagje …

Ik kan heel kort zijn, namelijk dat ze ongelofelijke inzichten heeft in verschillende problematieken bij verschillende kinderen.

Ik kan het ook iets langer omschrijven. We zijn in contact gekomen met Dagje voor onze zoon, die wat zelfvertrouwen miste. Dit was een redelijk korte opvolging met een mooi resultaat, onze zoon voelde zich beter in zijn vel. En uiteindelijk ook een diagnose add.

Onze dochter haar woedebuien werden feller, een opname werd nodig. Dagje heeft ons hier enorm goed bij bijgestaan. En nog steeds, met vragen en twijfels, voor raad en daad, tips en tricks. Over opleiding, medicatie, huidige problemen en onzekerheid voor de toekomst. Het pad van onze dochter loopt iets anders, iemand als Dagje die het gehele gezin ondersteunt heeft ons al veel veiligheid, begrip en geregeld weer wat vertrouwen in de toekomst gegeven. Ondertussen volgt ze ons gezin al enkele jaren, en is ze af en toe de wegwijzer wanneer we het zelf even niet meer zien.

"Heel vertrouwelijk, steeds luisterend en oplossingsgericht."

We hebben Dagje leren kennen als een heel warm persoon. Heel vertrouwelijk, steeds luisterend en oplossingsgericht. 

Dagje kijkt naar wat jij als individu, als persoonlijkheid nodig hebt. Ze laat je stilstaan bij jezelf en leert hoe je jezelf kan laten groeien, ondanks obstakels en trauma’s die je hebt meegemaakt. 

Het is geen éénrichtingsverkeer van enkel je hobbels te delen, je kan met haar advies, haar suggesties gericht aan de slag om sterker te worden, veerkrachtiger.